Over De Kleine Poppenkast

Goedendag, mijn naam is Stella Bernecker en ik ben eigenaresse van “De kleine Poppenkast” en berenmaakster onder het label “Bernie Bears & Friends”.

Hoe het begon ….

In 1991 volgde ik een workshop “teddyberen maken”. Na deze workshop bleef het bij deze eerste beer. Een paar jaar later viel mijn oog op een tijdschrift “De Teddybeer”. In het tijdschrift was ook een beursagenda opgenomen. Ik besloot een berenbeurs te bezoeken. Ik zag daar voor het eerst miniatuur teddyberen. Ik kocht een pakketje en mijn eerste miniatuurbeer was snel geboren! En er volgden er snel meer! Ik zocht naar leuke accessoires voor bij de kleine beertjes. Zo kwam ik in aanraking met de poppenhuiswereld. Ik bezocht een miniaturenbeurs en vanaf dat moment was ik besmet met het “poppenhuisvirus”!

Een eigen winkel

In 2003 opende ik mijn eigen winkel “De kleine Poppenkast”. Hier verkoop ik naast ingekochte miniaturen uit de hele wereld, mijn eigen handgemaakte miniaturen. Daarnaast hebben wij ook diverse materialen zoals behang, vloerbedekking, lijm, verf, hout, stof, (katoenen)kant, (zijde)lint, bunka en stroband.

Op deze website krijgt u een indruk van onze winkel en laten wij u de webwinkel zien. In de  webwinkel is (vooralsnog) een beperkt assortiment opgenomen. In de “echte” winkel hebben wij uiteraard veel meer!

Bernie Bears & Friends

Ik maak onder het label “Bernie Bears & Friends” unieke beren met karakter maar ook andere dieren, zoals aapjes en konijntjes. Alle beren en dieren zijn volledig handgemaakt en uniek. Ieder exemplaar is gecodeerd, heeft een naam en een paspoort.

Berendokter

Heeft u een oude beer die u gerestaureerd wilt hebben? Ook daarvoor bent u bij ons aan het goede adres! Door mijn jarenlange ervaring zorg ik ervoor dat dit vakkundig gebeurt zonder dat het oude karakter verloren gaat!

Poppenkastpoppen

In onze winkel verkopen wij ook professionele handgesneden poppenkastpoppen. Onderdeel hierin zijn onze eigen ontworpen en gemaakte poppenkastpoppen die heel uniek zijn!
Graag tot ziens in onze winkel!

De kleine Poppenkast
Stella Bernecker