Over De Kleine Poppenkast

Goedendag, mijn naam is Stella Bernecker en ik ben eigenaresse van “De kleine Poppenkast” en berenmaakster onder het label “Bernie Bears & Friends”.

Hoe het begon ….

In 1991 volgde ik een workshop “teddyberen maken”. Na deze workshop bleef het bij deze eerste beer. Een paar jaar later viel mijn oog op een tijdschrift “De Teddybeer”. In het tijdschrift was ook een beursagenda opgenomen. Ik besloot een berenbeurs te bezoeken. Ik zag daar voor het eerst miniatuur teddyberen. Ik kocht een pakketje en mijn eerste miniatuurbeer was snel geboren! En er volgden er snel meer! Ik zocht naar leuke accessoires voor bij de kleine beertjes. Zo kwam ik in aanraking met de poppenhuiswereld. Ik bezocht een miniaturenbeurs en vanaf dat moment was ik besmet met het “poppenhuisvirus”!

Een eigen winkel

Ik begon met het ontwerpen en maken van miniaturen voor de badkamer, zoals handdoekjes, zeepjes en ondergoed. Mijn assortiment groeide snel! In 2003 opende ik mijn eigen winkel “De kleine Poppenkast”. Hier verkoop ik naast ingekochte miniaturen uit de hele wereld, mijn eigen handgemaakte miniaturen. Daarnaast hebben wij ook diverse materialen zoals behang, vloerbedekking, lijm, verf, hout, stof, (katoenen)kant, (zijde)lint, bunka en stroband.

Op deze website krijgt u een indruk van onze winkel en laten wij u de webwinkel zien. In de  webwinkel is (vooralsnog) een beperkt assortiment opgenomen. U ziet hier unieke en zeldzame miniaturen. In de “echte” winkel hebben wij uiteraard veel meer! Om u een impressie van de winkel te geven, klik dan op  “Winkel”.

Bernie Bears & Friends

De beren zijn tot 2014 op de achtergrond geraakt. Maar sinds 2014 heeft het mij weer helemaal gegrepen! Ik maak onder het label “Bernie Bears & Friends” unieke beren met karakter maar ook andere dieren, zoals aapjes en konijntjes. Alle beren en dieren zijn volledig handgemaakt en uniek. Ieder exemplaar is gecodeerd, heeft een naam en een paspoort.

Kijk rustig rond op onze website, kom gerust naar de winkel of misschien ziet u iets interessants in de webwinkel. Heeft u vragen, stel ze gerust. Ik wens u alvast veel poppenhuisplezier!
Graag tot ziens!

De kleine Poppenkast
Stella Bernecker

Pin It on Pinterest